All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

EMPLOYER BRANDING

Hoe krijgt u als organisatie een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie bij uw doelgroep?

Door grotere (naams) bekendheid en werkgeversmerk lijkt dat het grootbedrijf (multinationals) meer aantrekkingskracht hebben op de arbeidsmarkt dan het midden- en kleinbedrijf

Veel bedrijven in het MKB-segment hebben onvoldoende imago waardoor zij onbekend blijven en dus misschien minder aantrekkelijk zijn voor potentiële sollicitanten. Toch doet het MKB zeker niet onder voor het grootbedrijf. Het is een misvatting dat de werkomstandigheden, arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden minder zijn binnen het MKB.

 

Employer branding

Wij vinden dat MKB-bedrijven zich veel beter kunnen profileren op de arbeidsmarkt door hun werkgeversmerk (Employer brand) te verstevigen. Het continue werken aan een beter imago als werkgever helpt uiteindelijk om nieuwe werknemers (talent) aan te trekken en vooral te boeien en te binden.

Employer Branding heeft als doel een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie te verwerven in de mind-set van (potentiële) medewerkers en hun beïnvloeders. Zorg er dus voor dat het algemeen beeld van uw bedrijf aantrekkelijk, onderscheidend, authentiek maar wel geloofwaardig is en blijft.

 

Uw bedrijf laten spreken

Deze vorm van marketing is niet gericht op de (potentiële) klantenmarkt maar op de arbeidsmarkt door middel van goede arbeidsmarktcommunicatie. U dient de (toekomstige) werknemer te boeien met wat uw bedrijf te bieden heeft. Denk hierbij aan storytelling, belevingspagina, blogs of laat uw eigen wedewerkers als ambassadeur hun verhaal vertellen. Dit is maar een kleine opsomming van mogelijkheden maar het zijn zeker triggers voor nieuwe werknemers.

 

Uw imago telt

Het goede imago van u als werkgever telt zwaar mee in de huidige arbeidsmarkt. Het draagt bij aan kwalitatieve sollicitanten en medewerkers die met trots en gemotiveerd aan uw bedrijfsdoelstellingen werken.

 

Onze ondersteuning

Intertrade-People verdiept zich in uw doelstellingen, de markt waarin u opereert en uw kernwaarden. Wij analyseren na een uitgebreide intake (zowel intern als extern) de positie van uw organisatie als werkgever.

Daaruit ontwikkelen wij duidelijke waarden en aandachtspunten, die optellen tot een nieuwe propositie, de Employer Brand.
In eerste instantie is dit met name een intern traject. Na borging van de nieuwe propositie, volgt de route to market. Zodat u de juiste teamleden aantrekt en behoudt.

Wilt u sparren of meer informatie over hoe u (potentiele) werknemers kunt boeien om bij uw bedrijf te werken? Neem dan contact met ons op.

INTERTRADE - NOV 2018 (2)asdads23

EMPLOYER BRANDING

EnglishDutch